Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. J U L I A -

Brownies!

Igår så var jag på stan med mamma, mormor och mina småbrorsor. När vi fikade så hade jag brownies och fanta. Nä, brownies är ju jättegott! Nu tänkte jag dela med mig av ett recept på just brownies.
 
125 g mörk choklad (58–64 %)
100 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
2 st ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
100 g pecan- eller valnötter
100 g vit eller mörk choklad (70 %)
 
 

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Hacka 125 g choklad och smält den på låg effekt i mikron. 

3. Rör ihop smör och socker. 

4. Vispa upp ägg i en separat bunke. 

5. Arbeta in de uppvispade äggen i smörsockret lite i taget (så att ytan krackelerar och blir frasig) och därefter den smälta chokladen. 

6. Sikta kakao, vaniljsocker och vetemjöl och rör försiktigt ner i blandningen.

7. Hacka 100 g choklad och nötter grovt och vänd ner i chokladsmeten. 

8. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form, 24 x 24 cm. 

9. Häll i smeten och grädda kakan i 27–30 minuter. 

10. När kakan är klar ska den fortfarande vara lite lös i mitten. Låt svalna och skär upp i bitar.

 

 

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: